Chytré telefony už nestačí


Zkoušeli jste někdy spočítat, kolik lidí ve Vašem okolí vlastní takzvaný „chytrý“ telefon a kdo holduje ještě té „starší“ variantě? Druhou možnost bychom možná spočítali na prstech. Víte ale, že chytré už nejsou jenom telefony? Co takhle chytrý hřeben nebo zrcadlo? 😉

Firma L´Oréal se dala dohromady s distributorem elektroniky Withings a vznikla originální novinka – chytrý kartáč na vlasy. Tento pomocník každé ženy (či muže) Vám řekne, zda se češete příliš rychle, vyhodnotí kvalitu Vašich vlasů a poradí Vám, jak se o ně starat. Součástí hřebenu je například akcelerometr nebo gyroskop! Zaznamenaná data se přenáší do aplikace v mobilním zařízením, která uživateli sdělí, co „hřeben zjistil“ o jeho vlasech. Co na to říkáte? Investovali byste do takovéto pomůcky?

Aby toho nebylo málo, v poslední době vzniká nepřeberné množství podobných inovativních novinek, které plně zapadají do dnešního světa, ve kterém si život bez chytrých informací a technologií nedovedeme představit. Co třeba vycházková hůl pro starší osoby, která příbuzné svého majitele upozorní, pokud upadne, nebo přestane chodit? Anebo senzor do dětských plínek, který rodiče upozorní na nutnost svou ratolest přebalit!

Pokud Vám chytrý kartáč na vlasy nestačí, v blízké budoucnosti si k němu budete moci pořídit třeba i chytré zrcadlo. To dokáže analyzovat vady pleti, nebo uživatele naučit správně se nalíčit. Při tom si můžete pustit zprávy v zabudované obrazovce nebo si zapnout časovač u čištění zubů.
Zaujala Vás některá z těchto novinek? Za krátký čas budou možná stejně nenahraditelné jako chytrá mobilní zařízení. 😉